2020-01-30

Over coach Dianne

Foto Dianne Site Hfftig

Na een aantal jaren in de financiële sector werkzaam te zijn geweest, kwam het moment om iets anders te gaan doen. Op zoek naar een andere baan en gestart met een opleiding. Voor mij is het van belang me in te kunnen zetten in een omgeving waar het om mensen gaat, de mens voorop!

Ook voelde ik sterk de behoefte om iets nuttigs te willen doen, in een sociaal maatschappelijk betrokken omgeving. Iets betekenen voor anderen, waar anderen blij van worden. En dan het liefst waar jonge mensen centraal staan. De wereld van pubers- en jongvolwassenen spreekt mij namelijk enorm aan vanwege mijn kinderen in deze leeftijd.

Door te googelen op jongeren, veiligheid, vertrouwen en Apeldoorn kwam ik bij Hfftig uit. Voor mij toen nog onbekend. Met veel interesse heb ik de informatie op de site gelezen en werd direct enthousiast. Een organisatie die zich met vele vrijwilligers al jaren inzet om belangeloos jongeren een steuntje in de rug te geven. Prachtig!

De rol van vrijwilliger jongerencoach ervaar ik als heel bijzonder. Ik heb het vertrouwen gekregen om op een laagdrempelige manier jongeren te helpen. Helpen door te luisteren, vragen te stellen, aan het denken te zetten en samen op zoek te gaan naar een oplossing.

Op dit moment mag ik voor de tweede keer een jongere helpen. Opnieuw een mooi en krachtig mens voor wie ik met veel plezier mijn steentje mag bijdragen. Hoop me nog vaak voor Hfftig te kunnen inzetten!