Coaches

Coaches bij Hfftig zijn Apeldoornse vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor jongeren.

Wie kan er coach worden?

Vind jij het een uitdaging om jonge mensen die het even niet goed meer weten op weg te helpen? Ben je enthousiast en geduldig en bereid om tijd te investeren in jonge mensen? Beschik je over coachingsvaardigheden? Dan ben je van harte welkom als coach bij Hfftig.

Na aanmelding nemen we contact met je op en maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarin we over en weer informatie uitwisselen. Verder vragen we jou een schriftelijke motivatie aan te leveren inclusief een CV.

Als beide partijen positief zijn over de toekomstige samenwerking dan word je ingeschreven als vrijwilliger bij Stimenz. We verzoeken je een verklaring omtrent gedrag te overleggen en om akkoord te gaan met de gedragscode voor coaches. Ook vragen we je de aanvangstraining voor coaches te volgen en een aantal keren per jaar de intervisie bijeenkomsten bij te wonen.

Wanneer deze zaken geregeld zijn, kan je gekoppeld worden aan een jongere. Hoe snel dat gaat is mede afhankelijk van de jongeren die zich aanmelden bij Hfftig. De koppeling tussen jongere en coach is maatwerk en we kijken bij nieuwe aanmeldingen naar het profiel dat bij jou past.

Coaching vaardigheden

Je hebt een open houding en je kan duidelijk communiceren. Je hebt het vermogen om jongeren en hun belevingswereld te begrijpen. Je kan handelen in overeenstemming met de wensen, normen en waarden van de jongere. Je bent in staat de ander te motiveren en te stimuleren. Voor jou zijn sleutelwoorden als veiligheid, tijd nemen en vertrouwen bieden belangrijk.

Contact