2019-06-18

Ervaringsverhaal van een jongere

“Ik was erg zenuwachtig en bang voor hoe het zou gaan tijdens mijn volgende schooljaar, omdat mijn Nederlands nog niet zo goed was en ik daar best wel onzeker over was. Toen ik hoorde over Hfftig, dacht ik dat deze hulp goed voor mij zou zijn. Eerst kreeg ik een intakegesprek. Hierin werd besproken wat mijn doelen waren en wat ik graag zou willen. Er werd veel rekening gehouden met wat ik fijn vond in een coach. Ik mocht bijvoorbeeld kiezen of ik een man of een vrouw wilde. Daarna werd ik gematcht aan mijn coach. Dit gesprek vond ik erg gezellig, er was meteen een klik. Daarna hebben mijn coach en ik elkaar één keer per week en soms om de week gezien.

We zijn een paar keer naar de bibliotheek geweest, om naar verslagen voor school te kijken. Ook zijn we bezig geweest om naar opleidingen te zoeken, die ik na mijn school zou kunnen doen. Daarna gingen we wat meer praten over van alles wat mij bezig hield. Dat was het belangrijkste voor mij, want zo kon ik mijn verhaal kwijt én tegelijkertijd oefenen met mijn Nederlands. Er was ook tijd om leuke te dingen doen: wandelen door de stad, ijsjes eten en spelletjes spelen.

Als ik terugkijk op mijn traject bij Hfftig, merk ik dat ik me nu veel zekerder voel. Ik kan meer en makkelijker praten, ik kan zelf mijn afspraken regelen en ik heb een baantje gevonden. Ook is mijn Nederlands verbeterd. Ik zou Hfftig zeker aanraden aan andere jongeren. Het is fijn om bij iemand terecht te kunnen om te praten en wanneer je wil dat iemand met je meedenkt.”