Blog overzicht

Op deze pagina posten we regelmatig nieuws en ervaringsverhalen van jongeren, die een traject bij Hfftig hebben afgerond. Deze verhalen vertellen wat Hfftig voor hen heeft betekend. Ze schrijven deze verhalen natuurlijk zelf, eventueel met hulp van hun coach.

Over coach Jaap

Even voorstellen: Jaap Herforth. Klein half jaartje actief als coach bij Hfftig en nog geen seconde spijt van. In het dagelijkse leven werk ik als projectmanager bij een gemeente, ben ik mentor voor knullen van in de twintig en assisteer ik bij mannengroepen. Ik heb drie dochters (2 zitten op kamers) en woon sinds een jaar samen in Apeldoorn. Bonusopa van vier bengels. Ik doe aan trailrunning (draven door het bos), yoga en houtsnijden. Als coach ben ik rustig en vriendelijk, maar ik ruik ook heel goed bullshit. Ik denk dat voor sommige jeugd de wereld best complex en prestatiegericht geworden is. Fijn om hen een handje te helpen en ... Hfftig houdt me jong.

Meer informatie

Over coach Nick

In juni 2019 ben ik op kennismakingsgesprek geweest. Ik was al enthousiast en dit werd tijdens het gesprek versterkt. Ik kon vrij direct starten met een coachingtraject. Het is geweldig om jongeren net dat ene zetje te geven. Het is heel goed van een jongere om niet te denken dit fix ik zelf wel even, maar juist een “hulplijn” in te schakelen.

De jeugd die in deze tijd opgroeit is heel wat anders dan de jaren dat ik alles aan het ontdekken was. De mobieltjes, sociale media en alle andere gadgets zorgen ervoor dat je continu "aan" staat. Het leven zou door de ontwikkelingen juist makkelijker moeten worden, maar het lijkt bijna moeilijker. Met het doorbreken van vaste patronen komen we vaak wat verder. Maar dat blijkt niet eenvoudig.

Meer informatie

Over coach Dianne

Na een aantal jaren in de financiële sector werkzaam te zijn geweest, kwam het moment om iets anders te gaan doen. Op zoek naar een andere baan en gestart met een opleiding. Voor mij is het van belang me in te kunnen zetten in een omgeving waar het om mensen gaat, de mens voorop!

De rol van vrijwilliger jongerencoach ervaar ik als heel bijzonder. Ik heb het vertrouwen gekregen om op een laagdrempelige manier jongeren te helpen. Helpen door te luisteren, vragen te stellen, aan het denken te zetten en samen op zoek te gaan naar een oplossing.

Meer informatie

Jubileumboekje '10 jaar Hfftig in 10 verhalen'

Meer informatie

Ervaringsverhaal van een jongere

"Als ik terugkijk op mijn traject bij Hfftig, merk ik dat ik me nu veel zekerder voel. Ik kan meer en makkelijker praten, ik kan zelf mijn afspraken regelen en ik heb een baantje gevonden. Ook is mijn Nederlands verbeterd. Ik zou Hfftig zeker aanraden aan andere jongeren. Het is fijn om bij iemand terecht te kunnen om te praten en wanneer je wil dat iemand met je meedenkt."

Meer informatie

10-jarig bestaan Hfftig op zaterdag 14 september!

Op zaterdag 14 september bestaat Hfftig 10 jaar en dat willen wij graag met alle betrokkenen vieren! Neem een kijkje op onderstaande uitnodiging voor meer informatie.

Meer informatie